Jak św. Franciszek

akz

|

Gość Warszawski 23/2017

publikacja 08.06.2017 00:00

Choć od 25 lat kapucyni na Miodowej w Warszawie wydają ok. 300 posiłków dziennie, to sobotni obiad był wyjątkowy. Bigos przygotowali kucharze z Atelier Amaro, a posiłki serwowali polscy artyści.

Goście kapucynów chętnie częstowali się bigosem ugotowanym przez kucharzy z Atelier Amaro, a także ciastem i owocami. Goście kapucynów chętnie częstowali się bigosem ugotowanym przez kucharzy z Atelier Amaro, a także ciastem i owocami.
Agnieszka Kurek-Zajączkowska

Koncert, zwiedzanie budowy nowej jadłodajni, bigos z ekskluzywnej warszawskiej restauracji, czytanie fragmentów książki „Niewidzialni”, opowieść o życiu patrona fundacji, ciasto i gorąca herbata. Tak warszawscy kapucyni świętowali imieniny bł. Aniceta Koplińskiego.

Dostępne jest 21% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.